Vodafone versnelt de uitrol van 4G en biedt in april 2015 landelijke 4G-dekking. Ruim 500.000 Vodafoneklanten kunnen op dit moment al gebruikmaken van 4G in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht. De versnelde uitrol is mogelijk doordat Vodafone de komende drie jaar € 270 miljoen extra in zijn netwerkinfrastructuur investeert, naast de reguliere netwerk- en IT-investeringen van € 250 miljoen per jaar. In onderstaande infographic is te zien wanneer andere plaatsen in Nederland gebruik kunnen maken van mobiel internet dat sneller kan zijn dan WiFi thuis.

Vodafone-CTO Mallik Rao ziet de extra investeringen als een belangrijke stap voor Vodafone: “Het aantal klanten dat gebruik kan maken van Vodafone 4G is explosief gegroeid. We willen onze klanten altijd de beste netwerkervaring geven en gaan daarom in de komende drie jaar meer dan een miljard euro investeren en het 4G–netwerk versneld uitrollen. In april 2014 kan circa de helft van Nederland gebruik maken van 4G van Vodafone, vanaf april 2015 het hele land. Om 4G-snelheden te kunnen aanbieden, moeten we zorgen dat niet alleen het mobiele netwerk, maar ook de achterliggende verbinding voldoende capaciteit heeft. We versnellen dan ook de verglazing van de verbindingen tussen onze zendmasten en netwerkcentrales.”

Naast de versnelde uitrol van 4G investeert Vodafone onder andere in het verbeteren van de bestaande 2G- en 3G-netwerken. Zo gaat bijvoorbeeld een deel van het geld naar de inzet van small cell-technologie, waarmee Vodafone de netwerkcapaciteit op drukke locaties in stedelijke gebieden nauwkeurig kan verhogen. Vodafone investeert bovendien in netwerkinnovaties zoals Voice over LTE (VoLTE) en specifieke inpandige dekkingsoplossingen bij (groot)zakelijke klanten

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel