Hi komt met nieuwe abonnement: ruimere en snellere 4G-snelheid

Het mobiele internetgebruik verandert en Hi verandert mee. Daarom kunnen klanten vanaf 1 juli bij Hi ruimere en snellere mobiele abonnementen afsluiten, die passen bij het veranderende mobiel internetgebruik. De nieuwe abonnementen bieden allemaal een maximale 4G-downloadsnelheid op het landelijk dekkend 4G KPN-netwerk. Daarnaast heeft alleen al het mediumabonnement een databundel van 1 GB, waarbij nieuwe Hi-abonnees direct 1 GB gratis krijgen. 
 
De smartphone is voor jongeren inmiddels ‘het eerste scherm’ en ook het belangrijkste internet-device. De telefoon wordt vaker en voor meer verschillende doeleinden online gebruikt. De grootste verandering is de toename in het maken, delen en kijken van video. Hi ziet een toename in het gebruik van streaming diensten zoals Spotify, Netflix en YouTube. Zo bekijkt 85% van de klanten van Hi met een 4G-abonnement minimaal één keer per week korte filmpjes of video’s op de mobiel. 30% van de Hi-klanten bekijkt dagelijks video op de mobiel. Videocontent is dus hot en zal zich naar verwachting nog meer gaan manifesteren in het online kijkgedrag van jongeren.
 
Continu gedoe met bundel zorgt voor irritaties
In verschillende onderzoeken van Hi geven jongeren aan dat zij door dit veranderde gebruik beperkingen zijn gaan ondervinden bij hun mobiel internetgebruik. Vooral haperend internet maakt mobiel video’s bekijken irritant en klanten zijn bang dat hun bundel het MB-verbruik niet aankan. Dit veroorzaakt stress omdat er steeds een kans is dat jongeren over hun databundel heen gaan. Jongeren voelen zich hierdoor gedwongen het streamen van video- en muziekcontent uit te stellen totdat ze Wi-Fi hebben. Dit leidt tot irritaties en ongemak. Met de nieuwe abonnementen van Hi behoort dit allemaal tot het verleden.
 
Per 1 juli hoge 4G-snelheid en nog meer data
Hi biedt twee vernieuwde basisabonnementen in combinatie met een toestel: Hi Start en Hi Medium. Voor jongeren die minder internetten maar wel de behoefte hebben aan snel 4G-internet is er het Hi Start-abonnement met 500 MB. Bij het Hi Medium-abonnement zit 1 GB + standaard altijd 1 GB extra om in de groeiende behoefte aan MB’s te voorzien. Dit abonnement is daarnaast in data te upgraden naar Hi Large, met in totaal 4 GB data, en Hi Eindeloos met 8 GB aan data. Voor alle abonnementen geldt een downloadsnelheid van maximaal 50 Mbit/s, en een maximale uploadsnelheid van 25 Mbit/s.
 
Ook voor de SIM-only line-up heeft Hi het data-aanbod vernieuwd. De grootste SIM-only-databundel was 4 GB en is nu 6 GB. Op ‘buitenbundelstress’ gaf Hi in 2012 al het antwoord door geen extra kosten in rekening te brengen voor wie de MB-bundel overschrijdt. Dit blijft onveranderd. De nieuwe abonnementen zijn inclusief een 100-minutenbelbundel. Verder introduceert Hi bellen per seconde voor abonnementen met belbundels. Maar mocht je geen belbundel willen, dan kan dat. Belbundels ben je bij Hi namelijk niet verplicht af te nemen.

Hieronder twee rekenvoorbeelden van veel gekozen abonnementen en toestellen door jongeren (klik op de beelden om de HR versie te downloaden):
Overzicht van de nieuwe Hi abonnementen (klik op de beelden om de HR versie te downloaden):
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel