France Telecom verkoopt Orange Swiss aan Britse investeerder

In Zwitserland blijven zo drie netwerken actief. Het staatsbedrijf Swisscom is verreweg de grootste telecomaanbieder gevolgd door Sunrise en het eerder genoemde Orange. Een voor een verkoopt France Telecom haar Europese dochter telecombedrijven.

Enkele jaren geleden in Nederland sloot FT een deal met T-Mobile en in de UK werd een joint-venture aangegaan met hetzelfde bedrijf. Er zijn sterke geruchten dat zij ook van plan zijn hun Oostenrijkse en Portugese ondernemingen te verkopen. Dan blijven Frankrijk (thuisbasis), Spanje en Polen nog over.

De inkoopsamenwerking met T-Mobile begint wel langzaam maar zeker zijn vruchten af te werpen. Dit met een sterke expansie buiten Europa moet er voorzorgen dat het beursgenoteerde bedrijf dividend kan blijven uitbetalen. Wel zijn de France Telecom aandelen dit jaar met maar liefst 23% gedaald veel meer in vergelijking met andere Franse aandelen. Zoals gemeld kijkt FT naar landen buiten Europa. Dit jaar zijn er telecombedrijven overgenomen in Congo, Marokko en in Irak.

De redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel