Euphony toch nog niet failliet uitspraak met 14 dagen uitgesteld

Wordt Euphony op het laatste moment toch nog gered? Gisteren zou de rechter in Antwerpen uitspraak doen in het faillissement van deze MVNO, maar de zaak is met twee weken uitgesteld. Volgens Euphony is er een investeerder bereid om op korte termijn maar liefst € 10 miljoen in het noodlijdende bedrijf te pompen.

Euphony verkoopt in Nederland en België naast mobiele telefoonabonnementen ook energie- en bijvoorbeeld internetabonnementen via zogenaamde 'zelfstandige' consulenten. Consulenten moeten op hun buurt weer andere consulenten werven. Hierdoor ontstaat het bekende piramidemodel waarbij geldt hoe hoger je in deze piramide zit des te meer je verdient. Overigens zijn al deze consulenten sinds de zomer niet meer door Euphony betaald voor de door hen verkochte abonnementen.  

Tijdens de zitting was er een advocaat van de mogelijke investeerder aanwezig, die met het verhaal over een mogelijk kapitaalinjectie kwam. Hierop besloot de rechter dit proces niet onmiddellijk te frustreren en heeft de partijen 14 dagen gegeven om de deal af te ronden. Wordt dus op korte termijn vervolgd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel