Euphony gered van de financi

Eerder bracht Telebeeld het bericht dat Belgische MVNo Euphony, ook actief in ons land, gered zou zijn van de financiële ondergang door een Nederlandse investeerders.  De laatste tijd circuleren er echter op diverse sites en fora berichten van werknemers/consultants van deze MVNo, dat zij al enige tijd niet zijn uitbetaald.

Vandaag wordt door verschillende andere bronnen bevestigd dat Euphony haar zelfstandige verkopers - bij Euphony  consultants genaamd - sinds de zomer niet meer betaald heeft. Het lijkt dat het bedrijf wel abonnementen verkoopt  maar dat deze net zo snel weer worden opgezet. Hierdoor lijkt de continuïteit in gevaar te komen.  

Euphony verklaart dat er inderdaad een betalingsachterstand is maar dat er akkoord met nieuwe financiers op korte te verwachten valt. Het is ons onbekend of de financiële injectie van € 14 miljoen ooit is gedaan. Zie hierover ons bericht hierover dat wij in de zomer plaatste.

Euphony, een van de grootste MVNo’s in België, is van de financiële ondergang gered, door een forse kapitaalinjectie. In Nederland is Euphony natuurlijk vooral bekend als shirtsponsor voor de voetbalclub Willem II en ook kortstondig van Go Ahead Eagles. En juist deze deals waren mede de oorzaak van de problemen van deze virtuele operator.

Onbekende Nederlandse privé investeerders pompen € 14 miljoen in Antaeus, dat op haar beurt 70% van de aandelen Euphony in handen heeft. De problemen voor de MVNO begonnen eigenlijk meteen al bij de management buy out in 2009 toen ook een oude schuld van het moederbedrijf van € 20 miljoen bij de Britse Barclay bank werd overgenomen. Daarnaast waren de kosten voor hun expansie in Nederland veel te hoog. In 2012 boekte Euphony een omzet van € 68 miljoen en maakte het € 2 miljoen verlies. Volgens de CEO, Frank van de Wege, is Euphony nu weer gezond.

Het bedrijf heeft 160 mensen in dienst en werkt verder met rond de 3500 agenten. Dit unieke verkoopmodel is vooral succesvol gebleken in België. 20% van de aandelen zijn nog steeds in het bezit van Barclay en de laatste 10% is in handen van twee kleinere aandeelhouders. Artaeus doel is om alle aandelen op termijn in haar bezit te krijgen.

In juli 2013 kwamen de financiële problemen van Euphony pas echt naar buiten, toen de Belgische voetbalclub Genk, uitkomend in de hoogste divisie, met het bericht naar buiten kwam dat na 10 jaar de sponsorovereenkomst met onmiddellijke ingang was opgezet wegen het niet nakomen van verplichtingen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel