Eric Hageman benoemd als CFO van KPN

KPN maakt bekend dat de Raad van Commissarissen het voornemen heeft de heer Eric Hageman te benoemen tot de nieuwe Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van de onderneming. De Raad van Commissarissen zal de aandeelhouders over de voorgenomen benoeming informeren tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (Bava) die naar verwachting gehouden zal worden in september 2012.

De heer Hageman is sinds januari 2012 fulltime interim CFO van KPN en zal deze rol blijven vervullen totdat hij als CFO wordt benoemd op de Bava. De heer Eric Hageman (42) is sinds 2005 werkzaam bij KPN, laatstelijk in de functie van CEO van KPN Group Belgium. Eerder werkte de heer Hageman bijna een decennium als zakenbankier in Londen, waar hij bedrijven in de telecom, media en technologie sectoren adviseerde.

Steven van Schilfgaarde, CEO Corporate Market NL, die naast de heer Hageman sinds januari 2012 part-time CFO is, zal deze rol blijven vervullen tot de Bava.

Jos Streppel, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “We zijn zeer verheugd met de benoeming van Eric Hageman als onze nieuwe CFO. Aan de benoeming ging een uitgebreid proces vooraf, waarin we hebben gekeken naar interne en externe kandidaten. De conclusie is dat Eric de beste persoon is voor de functie. Hij brengt substantiële ervaring met de financiële markten met zich mee binnen de Raad van Bestuur en continuïteit van ons financieel beleid dat is gericht op het creëren van waarde voor onze aandeelhouders en overige belanghebbenden. Continuïteit is ook belangrijk voor het behalen van de doelen die zijn gesteld in onze strategie “Versterken, Vereenvoudigen, Groeien”, zeker in het kader van onze huidige, versnelde investeringsstrategie in Nederland.”

Het beloningspakket van de heer Hageman valt binnen het bestaande beloningsbeleid van KPN zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. In de arbeidsovereenkomst wordt vastgelegd dat het bruto basissalaris EUR 575.000 op jaarbasis zal gaan bedragen. Daarnaast komt de heer Hageman in aanmerking voor een korte termijn variabele (cash) beloning en een lange termijn (gebaseerd op voorwaardelijke aandelen) variabele beloning die beide afhankelijk zijn van de prestaties van KPN.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel