Dekatel vervult wens van Neelie Kroes

Met het ‘Europees Uniek abonnement’ neemt Dekatel een voorproef op nieuwe regelgeving zoals geïnitieerd door Eurocommissaris Neelie Kroes. De politica maakte zich hard voor gelijke tarieven voor bellen, sms’en en internetten in EU landen, wat eind 2015 realiteit wordt. Dekatel laat de wens van Kroes al eerder in vervulling gaan. Vandaag al introduceert het telecombedrijf in IJsselmuiden het Europees Uniek abonnement.

Eén tarief voor bellen, sms en internet binnen EU

Het succes van Eurocommissaris Kroes was voor Dekatel reden meteen aan de slag te gaan met een nieuwe abonnementsvorm. Daarmee speelt het telecombedrijf in op de regelgeving die eind 2015 actueel wordt. “Waarom wachten tot eind 2015 als we het ook direct kunnen aanbieden?” zegt Mark Rotteveel, commercieel directeur van Dekatel Telecom. “De inkooptarieven voor aanbieders dalen door deze regelgeving ook fors. We willen met dit abonnement laten zien dat roaming-tarieven niet meer van deze tijd zijn”, aldus Rotteveel.

Europees Uniek

Met het Europees Uniek abonnement dat vanaf 13 mei 2014 van kracht is, betalen Dekatel-klanten in alle EU-landen hetzelfde tarief als in Nederland. Bellen, sms’en en internetten voor 6 cent per minuut/sms/Mb in en naar EU-landen. Gesprekken ontvangen in EU-landen is vanaf nu gratis. Telecom aanbieders zijn per 1 juli verplicht de tarieven voor bellen, sms’en en internetten te laten dalen tot  respectievelijk 19 cent, 6 cent en 20 cent. Gebeld worden kost dan nog steeds 5 cent.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel