Cijfers KPN stellen teleur

KPN heeft haar derde kwartaalcijfers bekend gemaakt. In vergelijking met 12 maanden geleden is de omzet licht gedaald van € 2,25 miljard naar € 2,08 miljard in het derde kwartaal van 2013. De winst daalt harder met bijna 50% naar € 87 miljoen.

Vooral de omzet uit mobiele telefonie staat onder druk en neemt met 11% af tot € 375 miljoen. Het bedrijfsresultaat neemt zelfs met 30% af en was € 101 miljoen. Beter nieuws voor hun vast netconsumentendivisie. Juist hier stijgt de omzet met 7% naar € 489 miljoen en het resultaat naar € 103 miljoen en dat is een stijging van 5%.

De opbrengsten uit de voorgenomen verkoop van E-plus zitten nog niet in de cijfers. Volgens KPN ziet het er naar uit dat de financiële doelstellingen dit jaar wel gehaald gaan worden. De cijfers zijn net een zesje met als negatieve uitschieter KPN's mobiele tak. En juist daar zat vroeger de groei. Wij zijn benieuwd of beleggers de cijfers gaan afstraffen. Het aandeel KPN sloot gisteren op € 2,23. O ja América Móvil bood € 2,40 per aandeel.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel