British Telecom neemt het netwerk EE over

De Engelse operator EE – een joint venture tussen het Franse Orange en Deutsche Telekom – wordt voor GBP 12,5 miljard  (ongeveer € 16,5 miljard) overgenomen door British Telecom, dit meldt de BBC. Met de overname krijgt Deutsche Telekom 12% van de aandelen van het nieuwe BT en mag daarnaast een commissaris aanwijzen. Orange krijgt een aandeel van 4% in het nieuwe bedrijf en ontvangt GBP 3,4 miljard Britse pond ( € 4,5 miljard) voor haar 50% aandeel in EE.

British Telecom verliet in 2002 de Britse mobiele telefoonmarkt met de verzelfstandiging van O2, om daar nu via deze acquisitie weer in terug te keren. O2 is sinds 2005 eigendom van het Spaanse Telefónica. Naast O2 en EE zijn ook Vodafone en Three actief op de Engelse mobiele telefoonmarkt.

Volgens BT genereert de overname van EE jaarlijks minimaal GBP 1,6 miljard (€ 2,1 miljard) aan extra omzet en door synergievoordelen wordt er ruim GBP 360 miljoen (€ 477 miljoen) ieder jaar bespaard.

Everything Everywhere ontstond in 2010 na het samengaan van Orange en T-Mobile. De joint-venture heeft meer dan 7,7 miljoen 4G-klanten in de UK en is hiermee de absolute marktleider. In totaal heeft de operator meer dan 27 miljoen actieve mobiele telefoonabonnementen en ruim 700 eigen EE-winkels.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel