Breekt Robin Mobile met nieuw abonnement zakelijke markt open?

Protestprovider Robin Mobile introduceert als eerste en enige aanbieder in Nederland naast het bestaande consumentenproduct nu ook een onbeperkt aanbod voor de zakelijke gebruiker: Robin Zakelijk. Met dit product richt de provider zich op zelfstandige ondernemers en kleine ondernemingen die zekerheid willen over de maandelijkse kosten, niet vast willen zitten aan een abonnement en onbeperkt mobiel willen kunnen telefoneren, SMS’en en internetten zonder het risico over een bundel te gaan.

Waar de protestprovider vorig jaar als eerste met een echt onbeperkt aanbod de consumentenmarkt openbrak, bindt Robin Mobile nu ook de strijd aan met de gevestigde orde van telecomproviders binnen de zakelijke markt. Robin Mobile speelt hiermee in op de onverwacht grote vraag die ze krijgt vanuit de zakelijke markt. Robin Zakelijk is vanaf vandaag verkrijgbaar voor 39,95 EUR.

Enorme vraag zakelijke markt
Robin Mobile richt zich sinds de lancering in juni 2013 op de consumentenmarkt, door als eerste provider in Nederland onbeperkt Mb’s, SMS en minuten aan te bieden. “We hebben ons tot nu toe voornamelijk op de consumentenmarkt gericht en die markt als eerste opgebroken. Maar we kregen sinds de lancering zo veel vragen van ondernemers, dat we tot de lancering van een zakelijk product hebben besloten.” vertelt Wilfred Rottier, oprichter en CEO van Robin Mobile. “Vooral kleine zelfstandige ondernemers willen niet het risico lopen dat ze voor verrassingen komen te staan met torenhoge telefoonrekeningen of halverwege de maand al door hun bel, SMS of databundel heen zijn. Ook in het bedrijfsleven maakt men steeds meer gebruik van de mogelijkheden die smartphones bieden, we merken dat vooral die zakelijke gebruikers nog altijd ‘gepakt‘ worden door de grote telecomproviders. Het zakelijke product sluit in onze ogen perfect aan bij deze behoefte. De prijs en de mogelijkheden zijn toegesneden op ondernemers. Wij zijn de eerste aanbieder die de zakelijke gebruiker op deze manier ultieme zekerheid biedt en verlost van onduidelijke en veel te hoge facturen. Ook binnen de zakelijke markt moet het nu maar eens afgelopen zijn met al die onzekerheden en onduidelijkheden”, vindt Rottier.

De verschillen
Robin Zakelijk speelt met het nieuwe product in op de specifieke behoeften binnen de klein-zakelijke markt. De gebruiker krijgt bijvoorbeeld een maandelijks overzicht van de kosten en kan zodoende de BTW verrekenen. Daarnaast is ook de datasnelheid van 3,6 Mbps toegespitst op zakelijk gebruik. “De snelheid voldoet ruimschoots aan de eisen die worden gesteld aan zakelijk gebruik en is afgestemd op onbezorgd zakelijk gebruik, overal en op ieder moment,” stelt Rottier. Daarnaast lanceert Robin Mobile een aantal nieuwe features: het on hold zetten van een mobiel nummer voor een bepaalde periode, het gratis overstappen van het huidige consumentenproduct naar het zakelijke product, drastische verlaging van de internationale bel- en SMS-tarieven (tot wel 80 procent lager dan wat andere providers in rekening brengen) en de mogelijkheid om extra tegoed voor gebruik in het buitenland aan te laten vullen door zowel de werkgever als de werknemer. “Zo komt de werkgever niet ineens voor onverwachte kosten te staan als de werknemer zijn telefoon meeneemt naar het buitenland. Is het voor een zakelijke reis, dan vult de werkgever het extra tegoed aan, is het voor vakantie, dan kan de werknemer eenvoudig zelf zijn tegoed ophogen.

Specificaties
Robin Zakelijk voor 39,95 EUR per maand heeft de navolgende specificaties:

  • Onbeperkt gebruik Mb’s, SMS en minuten voor een vast bedrag per maand
  • Continu beschikbare gebruik specificatie (ook in de gratis app)
  • Maandelijkse BTW factuurspecificatie
  • Geen kredietwaardigheidscheck
  • Kwalitatief hoogwaardig KPN 3G-netwerk
  • Datasnelheid van maximaal 3,6 Mbps
  • Overstappen vanaf huidige consumentenproducten is mogelijk
  • Gratis nummerbehoud
  • Tot 40 aansluitingen mogelijk per bankrekeningnummer
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel