4G deal Tele2 en T-Mobile

Vandaag hebben Tele2 en T-Mobile bekend gemaakt dat Tele2 toegang krijgt voor een periode van 10 jaar tot de zendmasten van T-Mobile voor het plaatsen van eigen 4G antennes. Tele2 gaat dus geen gebruik maken van T-Mobile netwerk maar alleen van de masten en bijvoorbeeld daken en andere locaties waar T-Mobile antennes heeft en beide bedrijven houden een eigen 4G netwerk.

Zoals bekend is Tele2 voor 2G en 3G wel een T-Mobile MVNO. Immers daar maakt Tele2 gebruik van T-Mobile's infrastructuur. Deze deals geldt nog voor 5 jaar.  Tele2 is erg serieus met hun 4G uitrol. Als een van de eerste netwerken hebben zij enkele jaren geleden een succesvolle proef gedaan in Duiven (Amsterdam).

Hoe zat het ook al weer met die 4G licenties? Tele2 betaalde voor een 17 jaar lange licenties 'slecht' €161 miljoen, een schijntje in vergelijking met de drie andere partijen:

 

Voor de consument is dit prima nieuws. Tele2 kan de uitrol van hun 4G netwerk versnellen en omdat zij relatief weinig voor de licentie hebben betaald, waarschijnlijk tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De andere netwerken zullen mee moeten gaan.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel