Zo gefragmentariseerd is Android

Op dit moment zijn er 18.796 verschillende Android telefoons wereldwijd actief waarvan er 43% gemaakt zijn door Samsung, aldus het laatste onderzoek van OpenSignal naar de fragmentatie van het Android ecosysteem. Het laatste jaar alleen al zijn er 11.868 nieuwe maar allemaal verschillende Android telefoons op de markt gekomen.

Met al die verschillende telefoons is de markt enorm versnipperd.

Er zijn ook honderden verschillende merken die Android smartphones voeren. De grootste is natuurlijk Samsung met op ruime afstand LG, Sony, Motorola, Huawei, Lenovo en HTC.

Bovenstaand overzicht geeft de merken van de op dit moment actieve smartphones en wijkt dus af van de marktaandelen van alleen recent verkochte telefoons.

Op al deze telefoons draaien dan weer andere Android versies. Op dit moment zijn er nog zeven Android versies actief. Vergelijk dat maar eens met Apple.

Hoewel Android 4.4 KitKat nu een aandeel heeft van 20,9, kunnen wij nog niet spreken van marktacceptatie. Bijkomende factor is dat KitKat maar op een relatief klein aantal nieuwe Android smartphones kan draaien, vanwege specifieke hardware-eisen. Google blijft dus de komende jaren met zo’n sterk verdeelde markt zitten.

Gebruikers ervaren Android dus allemaal anders door de verschillende versies en daarom is een algemene marketingstrategie voor Android lastig. Ook worden app-bouwers nog steeds geconfronteerd met een besturingssysteem dat al enkele jaren oud is.

Klik voor het hele onderzoek op deze link. Het is het lezen meer dan waard.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel