Your Way To Collaborate van Ingram een soort 'resellers voor resellers'

90% van de Nederlandse bedrijven in de telecomsector vindt de noodzaak tot innovatie heel groot. Dat is 13% procent meer dan het gemiddelde van bedrijven uit andere sectoren. De afgelopen jaren heeft een explosieve groei in het gebruik van smartphones en mobiele devices plaatsgevonden. Het einde van de ontwikkeling is nog niet in zicht: in een razend tempo worden nieuwe devices en communicatieoplossingen ontwikkeld en op de markt gebracht door fabrikanten. Hoe kunt u als zakelijke telecom reseller succesvol zijn in dit ecosysteem waar de marktomstandigheden ongekend turbulent zijn? Welke strategieën zijn er en over welke competenties dient u te beschikken om te kunnen overleven?

Of telecom resellers zichzelf snel kunnen ontwikkelen op gebied van communicatieoplossingen als datacenter, cloud, unified communications, mobile device management, security et cetera valt te betwijfelen. Het gaat immers steeds meer om totaaloplossingen bestaande uit hardware, software, marketing en het ecosysteem van gebruikers. Slimmer is vaak om samen te werken met innovatieve partijen die de kennis van bovenstaande oplossingen reeds in huis hebben. Totaaloplossingen maken waarin vaste en mobiele telefonie, messaging, video en andere diensten naadloos geïntegreerd worden met business applications.

Ingram Micro Mobility heeft vanuit die visie het Your Way To Collaborate (YWTC) programma opgezet en zorgt er binnen dit programma voor dat telecom en IT resellers getraind en gecertificeerd worden omtrent producten, diensten en oplossingen van verschillende netwerken (zoals Vodafone, Telfort, T-Mobile, Ziggo et cetera) of op gebied van IT (datacenter, cloud, unified communications, security et cetera). Hier komt het dus samen: kennis, commerciële training en bij certificatie leadgeneratie. Leveranciers en resellers ontmoeten elkaar en gaan samenwerken, zo ook de resellers onderling. Kleinere of minder gespecialiseerde telecom resellers kunnen terecht bij onze IT resellers voor extra support op gebied van IT en andersom. Op deze manier versterken onze partners elkaar. Dat is de oplossing van Ingram Micro Mobility: samenwerken en elkaar versterken.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel