Xiaomi wil binnen vijf jaar de grootste zijn

De nieuwkomer op de smartphone-markt het Chinese Xiaomi wil binnen vijf jaar de grootste fabrikant ter wereld zijn, aldus hun CEO Lei Jun op een conferentie in China. Jun zegt nogal wat, maar als wij naar de geschiedenis van zijn bedrijf kijken, kan hij zo maar eens gelijk krijgen.

Xiaomi is in april 2010 opgericht en bracht 16 maanden later haar eerste smartphone in China op de markt. De telefoons worden alleen via de website van Xiaomi zelf verkocht en vaak via zogenaamde flash-sales. De verkoop van een onbekend aantal beschikbare toestellen wordt aangekondigd en vaak binnen enkele minuten zijn alle smartphones verkocht. Op deze manier wist het bedrijf in het derde kwartaal bijna 12 miljoen toestellen te verkopen en is daarmee na Samsung en Apple de derde grootste fabrikant.

Xiaomi is geld aan het ophalen om hun buitenlandse expansie te financieren. In 2015 komt het bedrijf naar Europa om te beginnen in Rusland. Volgend jaar wil Xiaomi ruim 100 miljoen toestellen verkopen. Wanneer de Xiaomi smartphones ook in Nederland te koop zullen zijn, is nu nog niet bekend.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel