Xiaomi telefoon binnen 8 minuten uitverkocht

De  grote, maar in ons land volstrekt onbekende Chinese fabrikant Xiaomi meldt dat binnen 8 minuten na lancering van hun nieuwe smartphone, de Redmi, in Singapore de volledige beschikbare voorraad was uitverkocht. Eerder gebeurde hetzelfde bij de lancering in Taiwan en Hongkong.

Dit keer maakt het bedrijf niet bekend hoeveel stuks zij beschikbaar hadden maar dit zijn er waarschijnlijk rond de 10.000 geweest. De Xiaomi Redmi (in andere landen overigens bekend onder de naam Hongmi) wordt verkocht voor US$ 133 (S$ 169 of slechts € 97) en dat is schrikbarend goedkoop als je naar de specificaties kijkt. Dit dual-sim toestel met een 4,7" 1280 * 720 scherm en een Mediatek quad-core 1,5 GHz met 1 GB werkgeheugen en een 8 MP camera, draait op Android 4.2.

Xiaomi heeft geen winkels en verkoopt alles direct via hun eigen website. Geen tussenhandel en geen retail. Dus hogere marges voor Xiaomi en een lagere prijs voor de consument. Wel krijgt het bedrijf in Singapore nu al tal van klachten over de gebrekkige klantenservice.

Of Xiaomi ooit naar Europa komt is nog niet bekend. De plannen schijnen er wel te zijn. Hiermee wordt het bedrijf direct een grote concurrent van Huawei, ZTE en Lenovo. Met zijn vieren richten zij zich namelijk allemaal op het lagere segment van de smartphone-markt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel