Wordt BlackBerry overgenomen door Samsung?

Gisteren steeg het aandeel van BlackBerry aan het einde van de dag met 29,7% om te sluiten op US$ 12,60. Dit in reactie op het bericht van Reuters dat BlackBerry met Samsung in onderhandeling is over een mogelijk overname door de Koreanen. Afgevaardigden van beide bedrijven zouden hierover vorige week verkennende gesprekken hebben gevoerd.

Volgens hetzelfde bericht zou Samsung tussen de US$ 13,35 en US$ 15,49 per aandeel willen betalen, waarmee de totale transactie op tussen de US$ 6 miljard (€ 5,1 miljard) en US$ 7,5 miljard (€ 6,4 miljard) komt, omdat er ook nog schulden van rond de US$ 1,25 miljard (€ 1,1 miljard) verrekkend moeten worden.

Bij een overname krijgt Samsung toegang tot de enorme patentenportefeuille van BlackBerry en kan de beveiligingssoftware van Samsung KNOX nog verdere in BlackBerry’s BES 12 worden geïntegreerd. Hiermee wordt de positie op de zakelijke markt nog verder verstevigd. Voor  BlackBerry zou hiermee een einde komen aan een bijzondere moeilijke periode.

Na beurs kwamen zowel Samsung en BlackBerry met ontkennende berichten. Volgens Samsung is er geen enkele grond voor dit gerucht. BlackBerry gaf in een korte verklaring aan dat er geen sprake is van overnamegesprekken met Samsung.

Het is duidelijke nog te vroeg voor een bevestiging. De komende weken zullen zonder twijfel meer duidelijkheid geven over een overname.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel