Winstwaarschuwing Samsung over derde kwartaal

Samsung is met een winstwaarschuwing gekomen. Het bedrijf verwacht dat haar operationele winst over het derde kwartaal van 2014 60% lager is dan twaalf maanden geleden en uit gaat komen op € 3,02 miljard. Samsungs omzet was € 35,05 miljard en dat is 20,5% minder dan over dezelfde periode vorig jaar.

De tegenvallende verkopen van Galaxy smartphones is volgens Samsung de belangrijkste reden voor deze forse terugval. Het aantal verkochte toestellen steeg nog wel licht maar de gemiddelde verkoopprijs daalde te hard en de marketingkosten waren te hoog om de marge op peil te houden. De verwachtingen voor het huidige kwartaal zijn nog onzeker.

Het wordt steeds lastiger voor Samsung om zich van andere merken te onderscheiden nu Google aanpassingen aan Android door fabrikanten steeds moeilijker maakt. In China komen lokale concurrenten zoals Xiaomi sterk op. In Europa zien wij eenzelfde trend met Wiko in Frankrijk en bijvoorbeeld Wolfgang in Nederland. Komende zaterdag gaat Wolfgang met een high spec smartphone – 5,5” scherm en Android 4.4 – die bij de ALDI ligt voor slechts € 199 nog verder aan Samsungs marktaandeel knagen.

Samsung komt later deze maand met haar volledig financieel verslag waaronder haar nettowinst.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel