Winst Samsung daalt met 49% door tegenvallende verkoop smartphones in derde kwartaal

Samsung heeft vandaag haar derde kwartaalcijfers gepubliceerd. En die vielen tegen. De omzet van het bedrijf is met 20% omlaag gegaan en uitgekomen op € 35,49 miljard. De nettowinst zakte met ruim 49% nog verder weg. Samsung maakte in het derde kwartaal € 3,07 miljard nettowinst. Het slechtste resultaat sinds beging 2011. Voor het eerst in jaren verdiende Samsung meer geld op de verkoop van chips dan op smartphones en tablets.

Vooral het aantal verkochte smartphones liep terug.  In vergelijking tot hetzelfde kwartaal in 2013 verkocht Samsung wereldwijd 10,40% minder telefoons. In totaal wist het bedrijf 79,2 miljoen smartphones te verschepen. De nettowinst van de smartphone-afdeling ging met 74% omlaag.

In het derde kwartaal heeft Samsung weinig nieuwe toestellen geïntroduceerd en heeft het in het hoogste segment veel hinder gehad van de nieuwe iPhones. Aan de onderkant van de markt vreet Xiaomi omzet weg. Samsung zit in een lastige positie, maar komt met een nieuwe strategie. De high-end smartphones krijgen nog betere specificaties en componenten en de entry-level modellen krijgen een nog scherpere prijs.

Gaat het Samsung lukken om het tij te keren? Dit kwartaal zullen de resultaten zonder meer beter zijn. De Galaxy Note 4 verkoopt goed. Ook verwachten wij veel van de nieuwe Alpha-serie. Op korte termijn kondigt Samsung officieel de nieuwe A3, A5 en A7 aan. Voor de komende maanden zit het wel goed. Op de wat langere termijn blijft Samsung het lastig houden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel