Winst Microsoft daalt met 7,1% door aankoop van Nokia

De aankoop van Nokia door Microsoft heeft gezorgd voor een 7,1% daling van de winst in het laatste kwartaal – het vierde fiscale kwartaal voor Microsoft: april, mei en juni - van Microsoft in vergelijking tot twaalf maanden geleden. Toch wist het bedrijf nog een nettowinst van US$ 4,61 miljard (€ 3,41 miljard). Nokia zorgde wel voor een stijging van de omzet die uit is gekomen op US$ 23,38 miljard (€ 17,32 miljard).

De omzet steeg met 17,7% in vergelijking met een jaar geleden. Nokia droeg nu al bijna US$ 2 miljard (€ 1,48 miljard) bij aan het totale verkoopresultaat van Microsoft. Als Microsoft Nokia weer op de rit krijgt dan zijn de vooruitzichten goed. Eerder kondigde Microsoft al een reorganisatie aan die ruim 18.000 werknemers hun baan gaat kosten. Vooral bij het oude Nokia vallen de meest ontslagen.

In dit kwartaal heeft Microsoft 5,8 miljoen Lumia smartphones verkocht. De Surface omzet was een magere US$ 409 miljoen (€ 303 miljoen). Wel zijn Microsofts vooruitzichten voor het huidige kwartaal naar beneden bijgesteld.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel