Winst Lenovo komt in vierde kwartaal 2014 uit op € 223 miljoen

Lenovo Group heeft vandaag de resultaten bekend gemaakt van het derde fiscale kwartaal dat eindigde op 31 december 2014. De resultaten tonen een sterke PC-business en snelle voortgang van de integratie van de Motorola Mobility (Motorola) en voormalige IBM System x, x86 server (System x) investeringen. De kwartaalomzet bedraagt € 12,45 miljard, een jaar-op-jaar stijging van 31%. De nettowinst is uitgekomen op € 223 miljoen. Motorola verkocht in het laatste kwartaal van 2014 10 miljoen smartphones.

“We zijn verheugd om de resultaten van het afgelopen kwartaal te delen. Tussen oktober en december hebben we veel mijlpalen behaald, waaronder de afronding van de acquisities van Motorola en IBM’s x86 server divisie,” zegt Andreas Mayer, General Manager Benelux, Lenovo. “De integratie van beide entiteiten met Lenovo ligt goed op schema en versterkt de lokale groei met een meer compleet en divers productportfolio. Ons doel blijft om door te groeien en leidend te zijn in elke productcategorie die wij vertegenwoordigen.” 

Ook in Nederland groeit Lenovo gestaag voort: “In Nederland staan we op de tweede plaats in de totale PC-markt. Ons marktaandeel is gestegen van 14,7% naar 16,9% en we groeien 39,2% sneller dan onze concurrenten. In de desktopmarkt hebben we de derde positie behaald en zijn daarmee weer een stap dichter bij de top. Ons marktaandeel is daarin gestegen naar 14,9% ten opzichte van 8,9% marktaandeel in het vorige kwartaal. Ook hebben we een jaar-op-jaar groei van 29,5% behaald in een markt die een daling van 3,3% liet zien.” aldus Andreas Mayer.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel