Windows gratis voor tablets en smartphones met < 9" scherm

Een paar weken eerder kwam Telebeeld met het bericht dat Microsoft wellicht de licentie-fee voor tablets onder de US$ 250 zou gaan verlagen. Wij melden toen een verlaging met maximaal 70%. Fabrikanten die verhaal gingen halen bij de softwaregigant kwamen echter van een koude kermis thuis. Microsoft wilde niets doen.

Tot gisteren. Microsoft meldt nu dat een Windows licentie helemaal gratis is voor tablets en smartphones met een scherm dat kleiner is dan 9”. Hiermee gaat het bedrijf uit Seattle frontaal in de aanval met Android. Hoewel onduidelijk wat een Android-licentie nu precies kost – ergens rond de US$ 15 per toestel om het door Google te laten keuren – , het is mede door de lage kosten verreweg het populairste tablet operating systeem.

De combinatie van gratis Windows met Intels plannen om met laag geprijsde snelle processoren vol de entry-level tablet markt in te gaan, kunnen weleens voor een aardverschuiving gaan zorgen. Grootste slachtoffer is dan natuurlijk Android maar ook Apple gaat hier zeker last van ondervinden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel