Weer meer smartphones verkocht

Er zijn wereldwijd meer smartphones verkocht in het eerste kwartaal van 2014 dan verwacht, volgens de onderzoekers van Trendforce. Er gingen 266,9 miljoen toestellen over de toonbank en dat is een groei van 1,13% in vergelijking met het laatste kwartaal van 2013, dat normaal een beste verkoop periode is.

Samsung was wederom de grootste fabrikant en groeide flink in vergelijking tot een kwartaal eerder. Apple deed het beduidend minder goed en heeft nu een marktaandeel van ruim onder 15%. Lenovo (met Motorola) is gestegen naar de derde plaats. Ook autonoom, dus zonder Motorola, stegen hun verkopen met 20%. Huawei staat stevig op de vierde plek en is LG inmiddels voorbij.

Chinese fabrikanten hebben het zo en zo goed gedaan in de eerste drie maanden van 2014 en zijn met maar liefst zes merken vertegenwoordigd in ons overzicht. De groei komt vooral uit opkomende economieën waar de vraag naar 4G-toestellen is geëxplodeerd. 

Deze trend gaat zich in dit kwartaal volgens TrendForce voortzetten. Hun verwachting is dat de wereldwijde markt zelfs met 6,7% gaat groeien naar 284,5 miljoen verkochte smartphones. Wederom een record aantal. Populaire merken in ons land, zoals HTC, Nokia en (beetje nog) BlackBerry, komen wij helemaal niet meer tegen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel