Verlies Tech Data Mobile meer dan

Meer details zijn bekend geworden over het miljoenen verlies dat Tech Data Mobile in Engeland gaat leiden na het failliet gaan van hun grootste klant Phone 4U. Wij hebben berekeningen gezien dat Tech D per jaar alleen al rond de 3,5 miljoen telefoons aan Phone 4U leverden.

De meeste toestellen werden wel direct door de fabrikanten aan de retailer gefactureerd. Tech Data deed alleen de fysieke distributie naar hun 700 winkels en voor de webshops. Het was overigens wel een megacontract. Analisten menen dat Tech Data per jaar ongeveer £ 500 miljoen (€ 640 miljoen) aan Phone 4U factureerde. Daarnaast heeft de distributeur speciaal voor Phone 4U hun magazijn met 61.000 m2 uitgebreid. Kostbaar om leeg te laten staan.

Tech Data verdiende op deze deal meer dan bij normale distributie. Bij het simpel dozen schuiven ligt de nettomarge van een distributeur op minder dan 0,8%. Bij dit soort value-added services spreken wij al snel over marges tussen de 1,4% en zelfs 1,9%. Conservatief berekend was Tech Data’s nettowinst op dit contract minimaal € 8,96 miljoen per jaar. Dit loopt de distributeur nu mis. Daarnaast lopen de kosten van de operatie nog maanden door  en zijn er nog veel openstaande facturen. Wij kunnen niet anders concluderen dan dat Tech Data ruim meer dan € 10 miljoen gaat verliezen.

Tech Data is niet het enige slachtoffer. Naast de mobiele telefoonfabrikanten wordt ook accessoire distributeur Kondor zwaar getroffen. Kondor leverde de meeste accessoires aan Phone 4U en had een speciale Phone 4U accessoire-website opgetuigd. Op dit moment is het nog onduidelijk wat hiermee gaat gebeuren en gaan de verkopen tot nader bericht gewoon door. De producten worden immers door Kondor dict geleverd.

Afbeelding

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel