TomTom gaat dit jaar weer groeien

Het Nederlandse beursgenoteerde navigatiebedrijf TomTom is met cijfers gekomen over het laatste kwartaal van 2014. In de laatste drie maanden van 2014 is de omzet met 3% gedaald en uitgekomen op 258,4 miljoen euro. TomTom boekte in dit kwartaal een nettowinst van 0,5 miljoen euro, een daling van 85% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder (3,2 miljoen euro).

Over heel 2014 is de omzet met 1% omlaag gegaan en uitgekomen op 950,3 miljoen euro. Wel wist TomTom met 22,7 miljoen euro in 2014 13% meer winst te boeken dan een jaar eerder. De inkomsten uit de verkoop van navigatiekastjes (PND) liep in 2014 met 5% terug. Ondanks een sterke groei in de zakelijkmarkt (30%) is dit nog niet genoeg om de terugloop in van de verkoop in het de consumentensegment te compenseren.

TomTom is positief over 2015 en verwacht dit jaar op een omzet van net iets meer dan 1 miljard euro uit te komen. Vandaag werd ook bekend dat de Duitse autobouwer Volkswagen naast de digitale kaarten van TomTom nu ook de ‘high definition’ verkeersinformatie van het bedrijf gaat afnemen. De groei moet bij TomTom vooral uit de zakelijke markt komen en met dit nieuwe contract is een eerste belangrijke stap gezet. Daarnaast is eind 2014 het Nederlandse bedrijf Fleetlogic overgenomen door TomTom. Hiermee versterken de Amsterdammers hun leidende positie op de attractieve fleetmanagement markt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel