TomTom fleet management groeit met 38% in 2013

TomTom's fleet management divisie heeft het goed gedaan in 2013. Het Amsterdamse bedrijf maakt zojuist bekend dat het aantal auto's dat is uitgerust met een TomTom fleet managementkastje met 38% gegroeid is tot ruim 330.000. In totaal maken nu  27.000 klanten gebruik van TomTom fleet management informatiesystemen.

Het is de bedoeling dat TomTom nog dit kwartaal met een eenvoudig apparaat komt dat door gebruikers, zonder een ingewikkelde installatie, zelf in te bouwen is in hun auto's. Een enorme kostenbesparing.

TomTom is al jaren bezig met het aanpassen van haar strategie. De verkoop van losse PNDs daalt iedere maand en wordt niet gecompenseerd door aantrekkende verkopen van navigatiesoftware voor bijvoorbeeld mobiele telefoons. TomTom moet het meer en meer hebben van services als Fleet management. Het is goed nieuws dat het aantal klanten substantieel is gestegen.

De koers TomTom is de laatste maanden redelijk stabiel.

 

Na een daling begin december, klimt het aandeel nu weer geleidelijk. Net zoals bij AND is het wachten op het overnamepersbericht, dat maar niet komt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel