Tech Data Mobile NL tekent distributie overeenkomst met Archos

Archos, een Android pionier, breidt de distributie uit van haar smartphones en connected portfolio  teneinde de producten nog beter bereikbaar te maken voor het grote publiek. Dit is in lijn met de wereldwijde strategie van Archos om voor iedereen betaalbare en innovatieve producten beschikbaar te maken. Archos werkt in Nederland al samen met Ingram Micro.

Het eerste speerpunt van de samenwerking is om de smartphones breder gedistribueerd te krijgen in Nederland. “In navolging van onze successen op de tabletmarkt is het nu tijd om de smartphone-activiteiten op een vergelijkbaar niveau te krijgen”, aldus Claudia Meijer, country manager van Archos in Nederland. Harold van Wijk voegt hieraan toe “in ons assortiment was plaats voor een agressief merk waarbij de service goed geregeld is, met Archos denken we die positie goed in te vullen”.

 Smartphones

De verschillende smartphones variëren in prijs van € 59,99 tot en met € 229,99. Van de 35b Titanium met 3,5” scherm en Dual Core processor tot de Diamond 50; een 4G smartphone met 5” Full HD IPS scherm, octa-core processor, 16 MP camera en 8 MP front camera en diverse modellen hier tussen in, waardoor er voor iedereen een smartphone naar keuze is.

 Het productassortiment onderscheidt zich door de flexibiliteit voor de eindgebruiker waarbij de prijs-kwaliteit verhouding in zeer goede balans is en ook de afterservice goed op orde is.  De consument heeft bij diverse modellen keuze uit verschillende gekleurde covers die bij de smartphones geleverd worden en door de duo-sim heeft de consument zijn kosten altijd onder controle. Alle producten van Archos zijn Google gecertificeerd.

Connected Objects

Het tweede speerpunt van de samenwerking is de Connected Objects van Archos. Met een eigen ontwikkelteam in Parijs en in Shenzhen investeert AX in deze belangrijk wordende markt. Met de 433MHz technologie biedt de Archos Smart Home een echt mission control center voor de Connected home, compatible met grote merken in de markt, zoals bijvoorbeeld Somfy, Legran en Bliss. Waar concurrenten ingewikkelde systemen met hoge prijskaartjes op de markt brengen, heeft Archos besloten om deze mogelijkheid voor iedereen bereikbaar te maken. De Archos Smart Home Tablet Gateway is beschikbaar vanaf € 99.

Beschikbaarheid

Tech Data Mobile heeft ervoor gekozen om het gehele smartphone assortiment van Archos op te nemen, waarbij het grootste deel van de smartphones direct uit voorraad leverbaar is. Het vlaggenschip, de 50 Diamond 4G, wordt over enkele weken verwacht. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel