Ingram Micro gaat meer focus op Sony Mobile leggen

Ingram Micro Mobility groeit als kool in Nederland. Eind vorig jaar had de distributeur nog een bescheiden marktaandeel maar recent is definitief de weg omhoog ingeslagen. Zo lijkt Sony Mobile volledig in te zetten op Ingram. Dit blijkt uit een LinkedIn personeelsadvertentie van Ingram Micro waarin een dedicated Sony Account Manager gevraagd wordt.

Zonder twijfel betaalt Sony mee en koopt de Japanse elektronicagigant door zo'n 'funded head' eigenlijk focus bij Ingram. En dat is cruciaal om de groei te versnellen. Eerder heeft Sony hetzelfde gedaan bij Tech Data, maar wellicht is dat minder goed bevallen. 

Telebeeld denkt dat van de vier grote telecomdistributeurs Ingram Micro op dit moment met een marktaandeel van rond de 10% nog de kleinste is. Echter nog voor het einde van 2014 stijgt Ingram naar de tweede plek maar met nog wel een flinke achterstand op het oude MCC. Ingram Micro heeft nu nog alleen distributieovereenkomsten met Sony, HTC en BlackBerry. De komende maanden zullen daar zonder twijfel grote merken bijkomen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel