Smartphones nu nog beter beschermd door Gorilla Glass 4

Veel schermen van smartphones en tablets worden extra beschermd door Gorilla Glass van het Amerikaanse bedrijf Corning. Vooral Samsung is een groot afnemer van dit glas. Het heeft daarom ook een 7,4% strategisch belang in Corning. Maar daarnaast wordt Gorilla Glass in 1.396 verschillende producten gebruikt door 30 fabrikanten en is te vinden in totaal meer dan 3 miljard apparaten.

Gorilla Glass 3, de huidige versie, was al bijzonder sterk. Corning komt nu met Gorilla Glass 4, dat volgens Corning sterk genoeg is om een val van 1 meter hoogte op een slechte ondergrond op te vangen. Daarnaast is 4 met 0,4 mm veel dunner dan haar voorganger, dat nog 0,7 mm dik was. Kijk zelf maar hoe sterk Gorilla glas nu eigenlijk is.

Corning is begonnen met de productie en het schermen gemaakt van dit glas komen binnenkort op de markt. Dit is goed nieuwe voor Corning zeker omdat het concurrerende saffierglas nog niet geschikt is voor massaproductie. Hierom is de grootste fabrikant van dit glas, GT Advantage, na een conflict met Apple over de kwaliteit, failliet gegaan.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel