Slechte dag Samsung: fabriek overvallen en winst met 25% gedaald

Het lijkt geen goede dag voor Samsung te worden. In Brazilië heeft een groot aantal bewapende criminelen een fabriek van het Koreaanse bedrijf overvallen. Volgens de eerste schattingen hebben zij ruim 40.000 smartphones en computers buit gemaakt. Daarnaast maakt Samsung bekend dat hun winst in het tweede kwartaal met 25% omlaag is gegaan in vergelijking tot vorig jaar.

Volgens de eerste schattingen is de buit minimaal € 4,6 miljoen. Dat lijkt ons wat aan de lage kant. Immers een gemiddelde prijs van € 115 per gestolen object – computers en smartphones – is te laag. De dieven hebben ook nog eens zeven vrachtwagens, die zij nodig hadden voor het vervoer van de buit, meegenomen.

Samsung denkt dat hun operationele winst op US$ 7,1 miljard (€ 5,2 miljard) in het tweede kwartaal uitkomt. Een verminderde vraag naar Samsung smartphones in China en Europa en de sterke Koreaanse munt zijn hiervoor de twee belangrijkste redenen. Uit Nederland en Engeland kwamen al berichten dat de Samsung Galaxy S5 het gewoon minder goed doet.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel