Senioren telefoonfabrikant Doro doet strategische overname

Doro is met Verdane Capital V, een toonaangevend Scandinavisch Private Equity fonds, overeengekomen om CareTech over te nemen voor een ondernemingswaarde van 240 miljoen SEK (25,3 miljoen euro), met een verwachte einddatum op 31 januari 2015. CareTech's oplossingen en diensten stellen ouderen in staat om langer en veiliger zelfstandig te wonen in hun eigen huis. De vennootschap heeft in 2014 een strategische verschuiving gerealiseerd dankzij zijn Telecare aanbod in de Scandinavische landen, die volledig compatibel is met de op IP gebaseerde normen in de sector, alsmede de alarm centrale die 60.000 gebruikers inzet in opdracht van verschillende lokale gemeenten in Zweden en Noorwegen.

"We willen groeien binnen de Telecare sector die duidelijk synergie vertoont met onze huidige core business van mobiele telefoons voor senioren. De overname van CareTech versnelt de ontwikkeling van ons aanbod binnen de Telecare sector. De integratie van CareTech binnen Doro zal een grote stap vormen in de opbouw van een wereldwijd Telecare bedrijf." Aldus Doro's CEO Jérôme Arnaud. Jérôme Arnaud vertelt verder: "Daarnaast zal het business model van CareTech met zijn steeds terugkerende diensten onze marges sterk verbeteren".

Ulf Lindsten, CEO van CareTech, voegt hieraan toe: "Verdane Capital V is altijd een professioneel eigenaar geweest, die ervoor gezorgd heeft dat we alle middelen, nodig voor een snelle groei, hadden. Bovendien heeft dit ons geholpen bij de realisatie van het ambitieuze plan om marktleider in digitale zorg oplossingen te worden. Met Doro als onze nieuwe eigenaar zien we nu grote mogelijkheden om ons internationale aanbod in een snel tempo te vergroten. Doro's Mobile Telecare aanbod, inclusief de smartphones, is een goed platform om diensten van CareTech aan toe te voegen."

CareTech zal opereren als een werkeenheid binnen de Doro Group. De overname wordt gefinancierd met een deel van de bestaande liquide middelen en een nieuwe lening bij de bank. Daarnaast heeft Doro de optie om een deel van de vergoeding te betalen met 2,1 miljoen nieuwe Doro aandelen onder het mandaat dat gegeven werd tijdens de jaarlijkse Doro aandeelhoudersvergadering. Zoals eerder vermeld, heeft CareTech in 2014 een hoge strategische verschuiving gegenereerd met een sterke groei van de omzet en verbeterde marges. CareTech heeft momenteel een jaarlijkse groei van ongeveer 30% en een verwachte omzet van ongeveer 150 miljoen SEK en een EBIT-marge van ongeveer 20% voor 2015.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel