SAP en Samsung gaan nauw samenwerken

Samsung en SAP hebben gisteren in Berlijn aangekondigd dat beide bedrijven nauw gaan samenwerken bij het ontwerpen en uitrollen van nieuwe enterprise solutions voor Samsungs smartphones, tablets en wearables. Doel is om voor software-ontwerpers een platform te maken voor het ontwikkelen van applicaties die optimaal gebruik maken van deze samenwerking tussen SAP en Samsung.

Hierbij moet gedacht worden aan geavanceerde cloud-oplossingen, maar ook bijvoorbeeld aan een verdere integratie van SAPs mobiele betalingsoplossingen voor retailers op Samsung tablets en smartphones. Daarnaast gaan beide bedrijven verder in de ontwikkeling van Mobile Device Management software. SAP speelt al een belangrijke rol op de markt van Mobility beveiliging en Samsung heeft met KNOX een uitstekende oplossing. Een verdere combinatie van beide systemen maakt het mobiel werken voor de zakelijke gebruiker nog veiliger.

Op korte termijn zullen er specifieke gesegmenteerde oplossingen komen voor bijvoorbeeld retail,  de financiële wereld, gezondheidszorg en de olie- en gasindustrie. SAP en Samsung verwachten veel van deze aangekondigde samenwerking. Analisten ook want aandelen van beide bedrijven sloten gisteren licht hoger.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel