Samsung wordt niet blij van deze grafiek

Samsung wordt niet blij van deze grafiek. Het laat de groei van hun mobiele telefoondivisie zien vanaf januari 2012 tot en met het tweede kwartaal van 2014. En er is maar één conclusie mogelijk: het gaat niet goed.

Sinds begin 2014 is de groei negatief en flink ook. Niet meer de grootste in China en India, dalend marktaandeel wereldwijd en prijzen die zwaar onder druk staan.

Samsung heeft eigenlijk maar drie opties. Het accepteert de huidige situatie en laat het merk evalueren naar één van de vele Android-aanbieders. Het kan de strijdbijl oppakken en de vaak Chinese opkomende merken proberen te verslaan op prijs. Of het moet gewoon weer met ‘killer’-telefoons komen zoals de Galaxy Note en Galaxy S3. En juist daar ontbreekt het de laatste tijd aan.

Wat gaat Samsung doen? Waarschijnlijk een combinatie. Vandaag ontvingen wij al het bericht dat Samsung een spectaculaire prijsverlaging van de S5 heeft doorgevoerd.

Nog in september komt Samsung met de nieuwe Note 4 en volgende week met de metalen uni-body Galaxy Alpha. Mooie producten maar of zij echt het verschil gaan maken?

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel