Samsung wordt concurrent van eigen dealers en start directe verkoop via Samsung webwinkel

Vanaf nu kunnen consumenten direct bij Samsung via Samsungs eigen nieuwe webwinkel online Samsung producten kopen. Vroeger verwees Samsung potentiële kopers door naar hun dealers, nu verkoopt Samsung liever zelf. Wellicht om hiermee meer marge te kunnen pakken. Samsung kwam met verrassend slechte tweede kwartaalcijfers en proberen hiermee meer geld te verdienen.

Volgens Samsung krijg je de producten, die vandaag bestelt zijn voor vijf uur, de volgende werkdag gratis thuis afgeleverd. Wie de webwinkel voor Samsung runt is niet bekend. Eerder sloot Samsung wel een overkomst met Phone House voor de exploitatie van Samsung winkels. Hiervan zijn er op dit moment al vijf geopend in Den Haag, Eindhoven, Amersfoort, Haarlem en Apeldoorn.

Is dit een slimme zet van Samsung? Het bedrijf blijft namelijk toch gewoon afhankelijk van hun dealers. Als zij minder gemotiveerd zijn om de Samsung producten te verkopen, dan kan het snel bergafwaarts met de Koreanen in Nederland gaan. Samsung gaat zeker niet met de prijs stunten. Nee dat niet, maar koop je nu een Samsung Galaxy S5 dan krijg je er wel meteen een 32 GB SD-kaart en S-view cover gratis bij.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel