Samsung komt met toekomstvisie Internet of Things

Tijdens de Government Summit in Dubai heeft BK Yoon, President en CEO van Samsung, een toespraak gegeven waarin de fabrikant zijn innovatiestrategie en toekomstvisie op het Internet of Things (IoT) deelde. Duizenden besluitmakers in de publieke en de private sector kwamen tijdens de Government Summit in de Verenigde Arabische Emiraten bijeen om succesvolle praktijkcases met elkaar te delen en bespreken. Door kennis en ervaring tussen de publieke en private sector te delen, kunnen overheden innovatieprocessen versnellen en efficiëntie verhogen.

“De wereld waarin wij leven verandert in rap tempo. Wij
 geloven niet in uitdagingen, maar in kansen. Daarom blijft Samsung op continue basis innoveren. Het proces, het product en de mensen staan hierbij altijd centraal”, zegt BK Yoon, President en CEO van Samsung. “Het Internet of Things kan onze maatschappij, economie en de manier waarop wij leven positief veranderen. Daarom investeren wij dit jaar meer dan $100 miljoen in de gemeenschap van IoT-ontwikkelaars en zijn al onze producten in 2020 verbonden met het internet.”

Internet of Things in cijfers

  • Onderzoek van Gartner toont aan dat eind 2015 vijf miljard ‘dingen’ digitaal met elkaar zijn verbonden. In 2020 zijn dat 25 miljard ‘dingen’. Wereldwijd komt dat neer op drie IoT-ready devices per persoon.
  • In 2015 wordt Samsungs IoT-ready productportfolio flink uitgebreid met intelligente TV- en Audio-oplossingen, slimme wijnkelders en persoonlijke bewegwijzering.
  • In 2015 investeert Samsung $ 100 miljoen in de ontwikkeling van open platformen voor het IoT.
  • In 2017 zijn alle mobiele apparaten en TV’s van Samsung IoT-ready.
  • In 2020 zijn alle Samsung apparaten IoT-ready.

Internet of Things uitkomst voor veranderende wereld
Samsung signaleert vier macro-trends die de wereld transformeren: mobiliteit, urbanisatie, vergrijzing en klimaatverandering. Deze trends veranderen de manier waarop we leven, werken en hoe onze samenlevingen en overheden georganiseerd worden. Technologie biedt uitkomst om de risico’s van deze macro-trends het hoofd te bieden. Hierbij speelt het Internet of Things een belangrijke rol.

In het IoT-tijdperk worden alledaagse voorwerpen voorzien van sensoren, slimme componenten en verhoogde connectiviteit. Voeg hier Big Data-analyses aan toe en je verkrijgt inzicht in de vergaarde informatie, waar het slimme apparaat vervolgens op handelt. In de nabije toekomst biedt het IoT eindeloze mogelijkheden om het leven gezonder, gemakkelijker en veiliger te maken.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel