Samsung komt binnenkort weer met Windows phones

Om minder afhankelijk te zijn van Google Android heeft Samsung geprobeerd smartphones met alternatieve besturingssystemen op de markt te brengen. Helaas voor Samsung heeft dit weinig tot niets opgeleverd. Het door Samsung en Intel ontwikkelde Tizen wordt niet door andere software developers ondersteund en hierdoor is het wachten nog steeds op de eerste smartphone dat op dit besturingssysteem draait.

Volgens de Korean Times gaat Samsung op korte termijn wel weer met Windows toestellen uitkomen. Het bedrijf wil vooral haar entry-level smartphones met dit besturingssysteem uit gaan rusten. Natuurlijk moet dan nog wel eerst het conflict over het afdragen van licenties aan Microsoft – een erfenis uit het Nokia verleden – worden opgelost. Wellicht slaat Samsung met het opnieuw uitbrengen van Windows telefoons twee vliegen in één klap.

Tizen wordt nu alleen nog door Samsung gebruikt voor hun Smart TVs en op hun nieuwe smartwatches. Het is niet waarschijnlijk dat dit OS ooit nog op een smartphone komt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel