Samsung gaat ingrijpen en moet 20% van haar werknemers ontslaan

Na het laatste bijzonder slechte financiële kwartaal van Samsung, moet de gigant uit Korea gaan bezuinigen. Sommige managers hebben al aangeboden om van hun bonus af te zien en andere hooggeplaatste topmannen van de mobiele telefoonafdeling hebben zelfs hun bonus van vorig jaar teruggestort.

Maar dit is zeker niet genoeg. Vanuit Korea komt het bericht dat Samsung wel eens drastische maatregelen op korte termijn gaat nemen. Hierbij moet gedacht worden aan een eerste grote ontslagronde waarbij 20% van het management op straat wordt gezet.

Jaarlijks geeft het bedrijf ruim € 28,5 miljoen uit aan vliegtuigtickets. Daarom heeft Samsung een rigide reisbeleid geïntroduceerd en is nu in onderhandeling met verschillende maatschappijen om betere tarieven te bedingen.

Eén van de grootste problemen van Samsung is de relatief hoge smartphone-prijzen in vergelijking met zogenaamde ‘ local heros’. Dat zijn overigens niet alleen Xiaomi in China of Micromax in India, maar ook bijvoorbeeld Wiko in Frankrijk en Wolfgang in Nederland. Hier moet Samsung op korte termijn iets aan gaan doen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel