Samsung en Vodafone zijn de grote winnaars bij de Graham Awards 2014

Samsung en Vodafone zijn de grote winnaars bij de Graham Awards 2014. Beide bedrijven wisten in maar liefst drie categorieën een award te veroveren. Samsung pakte met de Samsung Galaxy S5 de felbegeerde titel Best Smartphone en Vodafone mag zich Best Retailer 2014 noemen. Er waren ook Graham Awards voor LG, Sony, HTC, HP, Typhone.nl, T-Mobile en Ziggo. 

De Graham Awards, vernoemd naar de uitvinder van de telefoon Alexander Graham Bell, worden sinds 2008 ieder jaar uitgereikt. Lezers van Connexie, diverse telecomwebsites, Veronica Magazine en de landelijke dagbladen Metro en Sp!ts konden via internet hun stem uitbrengen op telefoons in diverse categorieën, maar ook een oordeel vellen over de diverse abonnementen, retailketens en e-tailers. Daarnaast werd via een uitgebreide socialmediacampagne mensen opgeroepen om te stemmen. Uiteindelijk brachten ruim 27.000 consumenten een bezoek aan de website www.grahamwards.nl waar men zijn of haar stem kon uitbrengen. Daarnaast werd de mening van vakjournalisten van verschillende techwebsites gevraagd, terwijl medewerkers van Retail Reality hun ervaringen als mysteryshoppers en -callers in diverse winkels en internetshops gebruikten voor hun beoordeling. Uiteindelijk zijn door die gegevens te combineren de winnaars vastgesteld.

Categorie Hardware 
In de hoofdcategorie Hardware waren de meeste prijzen te vergeven. De Graham Award voor de Best Smartphone 2014 werd gewonnen door Samsung met de Samsung Galaxy S5. De award voor de Best Smartphone onder de 350 euro ging naar de Sony Xperia M2. De HTC One (M8) kreeg de felbegeerde Graham Award voor de Most Innovative Smartphone 2014. Ook LG kon een bijzondere prijs mee naar huis nemen. De LG G3 kreeg namelijk de Vakjury Award 2014 die dit jaar voor de eerste keer werd uitgereikt. Ook een nieuwe categorie is Best Ultrabook 2014. De Graham Award in deze categorie ging naar de HP Spectre 13. De Graham Award voor de Best Wearable 2014 ging naar de Samsung Gear Fit en Samsung pakte ook de award voor de Best Tablet 2014 met de Samsung Galaxy NotePro 12,2.

Categorie Retail 
In de hoofdcategorie Retail werden drie Graham Awards uitgereikt op basis van de consumentenstemming en de uitkomst van de mysteryshopping en -calling. Vodafone pakte in deze categorie maar liefst twee prijzen. De operator kreeg de prijs voor de Best Telecom Retailer 2014 en wist bovendien de award voor de Best Telecom Retailer Personeel in de wacht te slepen. De Graham Award voor de Best E-tailer 2014 ging naar Typhone.nl (onderdeel van Phone House).

Categorie Abonnementen 
In de hoofdcategorie Abonnementen waren eveneens drie beelden te vergeven. De Graham Award voor het Best Postpaid Abonnement ging naar Vodafone Red. T-Mobile pakte met Stel Samen de award voor Best Sim Only Abonnement 2014. Kabelaar Ziggo ten slotte mocht de Graham Award voor Best Alles-in-1 Pakket 2014 in ontvangst nemen.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel