Samsung en ouderenbond ANBO maken honderden senioren wegwijs met technologie


De wereld wordt digitaler en steeds meer activiteiten vinden online plaats. Uit CBS-cijfers blijkt echter dat meer dan de helft van de Nederlandse 75-plussers (54%) nog nooit een computer gebruikt heeft. Daarnaast maakt slechts drie op de tien internetters van 65 tot 75 jaar gebruik van sociale netwerken en mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Om senioren wegwijs te maken in de online wereld, organiseren Samsung en ouderenbond ANBO de Senior Training Days. Vanmiddag is dit landelijke digitale trainingsprogramma van start gegaan in Nootdorp. 

Digitale trainingstour voor senioren 
Wat kan ik allemaal met een tablet of smartphone? Hoe kan ik veilig internetten of telebankieren? Hoe werken Facebook en Whatsapp? En hoe krijg ik een bijlage bij mijn mail? Tijdens de Senior Training Days zetten 200 Samsung-medewerkers hun kennis van technologie in om de digitale vragen van honderden senioren te beantwoorden. Door senioren meer wegwijs te maken in de digitale wereld, worden ze zelfstandiger en zijn ze beter in staat om contact te houden met bijvoorbeeld kinderen en kleinkinderen. Na Nootdorp volgen er deze week Senior Training Days in Harderwijk, Schiphol en Duiven.

“Ik wilde heel graag Skypen met familie in het buitenland, maar begreep nooit hoe dat moest”, zegt Elma Klein Willink van 66 jaar uit Stolkwijk. “Eindelijk ben ik erachter gekomen hoe dit werkt en het blijkt gelukkig heel makkelijk te zijn. Ik ga het vanavond meteen proberen!”

“Technologie moet het leven gemakkelijker maken en mensen dichter bij elkaar brengen”
, zegt Menno van den Berg, Managing Director van Samsung Nederland. “Ouderen willen meekomen met de technologie die hun kinderen en kleinkinderen gebruiken, maar de ontwikkelingen gaan hen vaak te snel. Daarom steken onze medewerkers door het hele land de handen uit de mouwen om senioren digitaal wegwijs te maken. Of ze nu willen video-chatten met vrienden of familie, een Facebook-account willen opzetten, of willen leren omgaan met een tablet.”

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel