Samsung brengt families in het buitenland virtueel bijeen tijdens kerst

Ruim een kwart van de Nederlanders (29,2%) mist tijdens de feestdagen familie of vrienden die in het buitenland verblijven. En dat terwijl gezellig samenzijn voor de meeste mensen (77,4%) de belangrijkste kerstactiviteit is. Dat blijkt uit onderzoek van Samsung*. Dankzij nieuwe technologieën lukt het om iedereen tijdens de feestdagen toch dichter bij elkaar te brengen. De kerstdagen zijn bij uitstek geschikt voor quality time met de mensen om wie je geeft. Een ruime meerderheid van de Nederlanders (80,3%) brengt deze periode dan ook het liefst door met hun partner. Bijna de helft (49%) hecht de meeste waarde aan samenzijn met familie. Slechts 3,8% van de mensen neemt genoegen met een telefoongesprek, sms-bericht, WhatsApp’je of kerstkaart van hun naasten.

Samsung brengt families in het buitenland virtueel bijeen tijdens kerst

“Hoe jammer is het als familieleden te ver weg wonen voor een kerstbezoek”, zegt Raymond Mesterom, Head of Corporate Marketing, Samsung Nederland. “Uit ons onderzoek blijkt dat mensen het lastig vinden om naasten in het buitenland op een originele manier te verrassen. Ruim een kwart (28,9%) geeft aan hiermee moeite te hebben, terwijl ruim een derde (38%) van de Nederlanders virtual reality wel als goede oplossing ziet om dichter bij familie te zijn.”

#WishYouWereHere
Samsung wil mensen via technologie samenbrengen en het leven vergemakkelijken. Zo ging Samsung deze week op zoek naar een familie die de kerstperiode dit jaar gescheiden viert. Via de hashtag #WishYouWereHere kreeg iedereen de kans om iemand te nomineren. Naar aanleiding van die inzendingen verrast Samsung volgende week een stel in Sint-Petersburg met een virtuele boodschap van hun familie in Nederland. Zo zijn zij tijdens de kerst toch een beetje samen.

De onderzoeksresultaten op een rij

  • 31,3% van de Nederlanders heeft familie in het buitenland wonen. 40,1% geeft aan vrienden in het buitenland te hebben.
  • Ruim driekwart (77,4%) van de Nederlanders vindt het belangrijk om tijdens de kerstdagen samen te zijn met naasten.
  • 80,3% van de Nederlanders kan niet zonder partner tijdens de kerstdagen, 49% kan niet zonder familie en 21,8% van de Nederlanders kan niet zonder vrienden tijdens de feestdagen.
  • Zes op de tien (59,4%) Nederlanders hecht meer belang aan samenzijn met familie dan aan samenzijn met vrienden tijdens de kerstdagen.
  • Voor 20,3% van de Nederlanders komt lekker eten op de eerste plaats, boven andere zaken als familiebezoek.
  • 38% van de Nederlanders zou willen proberen om via virtual reality (een virtuele omgeving) samen te zijn met familie in het buitenland, als dat zou kunnen.
  • 32% van de Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam tijdens de kerstdagen, terwijl 17,1% het liefst op vakantie gaat tijdens de kerstdagen.
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel