Samsung blijft Apple net voor in record vierde kwartaal

Nog nooit zijn er zoveel smartphones verkocht als in het vierde kwartaal van 2014, aldus de laatste cijfers van IDC. Het is bovendien een nek-aan-nek race geworden tussen Apple en Samsung. Volgens IDC is de strijd nipt door Samsung gewonnen.

Wel heeft Samsung 11% minder smartphones verkocht dan in 2013. Apple is met 46% gegroeid naar een record aantal van 74,5 miljoen verkochte iPhones. Nog groter was de groei (178,6%) van Xiaomi, dat uit is gekomen op bijna 16,6 miljoen verscheepte telefoons. Lenovo is door de overname van Motorola naar de derde plek gekomen en groeit met 77,9% ook enorm. Huawei heeft haar vierde positie geconsolideerd en is nu fors groter dan Xiaomi, LG en Sony.

In totaal zijn er in het vierde kwartaal 2014 28,2% meer smartphones over de toonbank gegaan dan in 2013. Wel is de markt aan het versnipperen. Zo nam het marktaandeel van de andere merken met 33,1% ook fors toe. In totaal was 42,9% van alle verkochte toestellen in het vierde kwartaal gemaakt door een fabrikant die niet in de top vijf stond. Opmerkelijk hoog.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel