Reorganisatie BlackBerry na ontslag 60% van haar medewerkers afgerond

De geplaagde CEO van BlackBerry John Chen heeft in een interne memo aan als zijn medewerkers gemeld dat de pijnlijke reorganisatie, die drie jaar geleden is begonnen, achter de rug is. Sterker nog in sommige regio’s moet het bedrijf zelfs weer mensen aannemen.

BlackBerry heeft afscheid genomen van bijna 60% van haar werknemers . Een enorm aantal. Op dit moment werken er nog zo’n 7.000 mensen voor de Canadese smartphone fabrikant.  Volgens Chen is BlackBerry klaar voor de toekomst en plant het verdere overnames. Vorige week kwam het bericht naar buiten dat BlackBerry het Duitse Secusmart heeft overgenomen. Een leverancier van encrypte spraak- en datatoepassingen voor BB 10.

Daarnaast zullen de twee nieuwe aangekondigde toestellen, de Classic en Passport, het wel goed moeten doen. En dat gaat lastig worden. Volgens recent onderzoek van Kantar naar de wereldwijde marktaandelen van besturingssystemen blijkt, dat BlackBerry nergens meer een bepalende factor is. Behalve in Indonesië. Daar holt hun marktaandeel wel hard achteruit. BlackBerry is een niche-speler geworden, maar die kunnen ook heel succesvol zijn.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel