Primeur: Samsung gaat in 2015 30% minder nieuwe modellen introduceren

Nog niet zolang geleden had HTC het beleid om zoveel mogelijk en zo snel mogelijk nieuwe toestellen te introduceren. Dit was erg verwarrend voor consumenten en lastig voor de zakelijk gebruikers. In veel gevallen was een acceptatietest van een telefoon nog niet eens afgerond en HTC kwam al met een opvolger. De laatste tijd heeft HTC haar beleid aangepast en komt het met veel minder smartphones uit.

Ook Samsung staat bekend om haar brede productportfolio. Maar dat gaat nu verandering in komen. De Koreanen gaan het aantal nieuwe smartphones dat zij volgend jaar gaan uitbrengen dramatisch verminderen met bijna 30%. Dit meldt Rober Yi, Samsungs ‘head of investor relations’ op een conferentie in New York. Er komt meer structuur in de verschillende productgroepen. Natuurlijk komt er een nieuwe Galaxy S6 (wellicht al in maart), Note 5 en meer focus op de A-serie (Alpha, A3, A5 en A7). Voor andere modellen – de vele mini’s, Grand en Neo’s – is minder ruimte.

Dit allemaal om de winst van de telecomgigant weer op niveau te brengen. In het derde kwartaal moest Samsung meldde dat hun nettowinst met 74% omlaag is gegaan. Zij hopen met deze maatregel beter te kunnen concurreren met Lenovo en Xiaomi.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel