Overname Anovo gaat Ingram Micro minimaal € 100 miljoen kosten

Het heeft even geduurd en wat tijd gekost, maar wij hebben toch aanvullende informatie boven water kunnen krijgen over de voorgenomen overname van Anovo door Ingram Micro.

Als de Europese mededingingsautoriteiten akkoord gaan, wordt de overname beging 2015 afgerond. Ingram Micro en Anovo blijven twee aparte bedrijven en worden niet samengevoegd. Volgens berichten betaald Ingram € 100 miljoen voor Anovo, dat onmiddellijk iets meer dan € 300 miljoen omzet meebrengt. Ieder is al aangegeven dat de winstgevendheid van Anovo bijna nihil is.

Anovo heeft vestigingen in twaalf landen en is actief in Europa en Latijns Amerika. De grootste kantoren zijn in het thuisland Frankrijk en Engeland. In de UK heeft Anovo meer dan 850 werknemers en repareren zij smartphones en tablets voor onder andere Samsung, Nokia en O2. Per maand worden door hen zo’n 165.000 mobiele telefoons gerepareerd. Daarnaast heeft Anovo ook een eigen inruilwebsite. De omzet van hun Engelse vestiging bedraagt dit jaar rond de € 107 miljoen.

 Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel