Opmerkelijk: HTC app bundelt processoren van smartphones voor het goede doel

HTC, wereldwijd leider in mobiele innovatie en design, introduceert HTC Power To Give, een initiatief dat gericht is op het creëren van een supercomputer door gebruik te maken van de gecombineerde rekenkracht van Android-telefoons. HTC Power To Give wil telefoongebruikers mobiliseren om samen een antwoord te vinden op de grootste vraagstukken van onze samenleving, zoals de strijd tegen kanker, aids en Alzheimer. Met de applicatie kunnen gebruikers de rekenkracht van hun telefoon delen met wetenschappers en onderzoekers op het gebied van onder andere geneeskunde en ecologie. 

HTC Power To Give is ontwikkeld in samenwerking met Dr. David Anderson van de Universiteit van Californië, Berkeley, uitvinder van het Shared Computing Initiative BOINC. Het project ondersteunt 's werelds grootste vrijwillige computing-initiatief en maakt gebruik van de krachtige verwerkingsmogelijkheden van een wereldwijd netwerk van mobiele telefoons.

Kracht in aantallen
Een miljoen HTC One-telefoons, die via het HTC Power To Give-programma samenkomen, zijn in staat dezelfde rekenkracht te genereren als één van 's werelds 30 supercomputers (één PetaFLOP). Dit kan ertoe bijdragen dat onderzoekscycli van wetenschappers drastisch worden verkort. Een voorbeeld is IBM’s World Computing Grid, waarbij deelnemers de ongebruikte rekenkracht van hun computer, telefoon en/of tablet in kunnen zetten voor belangrijk humanitair onderzoek. Tot op heden heeft dit project bijna 900.000 jaar aan verwerkingstijd voor baanbrekend onderzoek opgeleverd.

Ongekend toekomstig potentieel
Cher Wang, Chairwoman van HTC: "We gebruiken continu innovatie om verandering in de mobiele industrie tot stand te brengen. We gaan nu een stap verder in onze visie. Met HTC Power To Give willen we het voor iedereen mogelijk maken om de ongebruikte rekenkracht van zijn of haar mobiele telefoon in te zetten en daarmee bij te dragen aan projecten die de potentie hebben om de wereld te veranderen. Stel je voor welk verschil we hiermee kunnen maken voor de toekomst van onze kinderen en welke bijdrage we kunnen leveren aan de vraagstukken die ons allen aangaan."

Dr. David Anderson: “HTC Power To Give zal 's werelds grootste vrijwillige computing-initiatief ondersteunen. De impact die dit project in de komende jaren zal hebben op de wereld is geweldig. Dit verandert alles."

Gebruik en beschikbaarheid
De bètaversie van de HTC Power To Give-app is beschikbaar via de Google Play Store. Na het downloaden kunnen telefooneigenaars het onderzoeksprogramma selecteren waaraan zij de rekenkracht van hun telefoon beschikbaar willen stellen. HTC Power To Give wordt automatisch actief wanneer de telefoon wordt opgeladen en is aangesloten op een WiFi-netwerk.

HTC Power To Give is in eerste instantie beschikbaar voor toestellen uit de HTC One-familie, de HTC Butterfly en HTC Butterfly S. HTC is van plan om de app op grotere schaal beschikbaar te maken voor bezitters van andere Android-telefoons gedurende de komende zes maanden van het bètaproces. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel