Nu alle Android apps direct op je BlackBerry. Hoe doe je dat?

BlackBerry heeft een belangrijke stap gezet in de richting van een mogelijk herstel. Om hun telefoons aantrekkelijker te maken voor een groter groep gebruikers, is het mogelijk om vanaf nu direct Android apps te installeren op je telefoon. Geen gedoe meer met BlackBerry World en het beperkte aantal BB10 apps. Nee, nu kun je alle Android apps op je telefoon draaien. Het probleem dat er relatief weinig apps voor je BlackBerry waren, is verleden tijd.

Dit lijkt bijna een sprookje en te mooi om waar te zijn. En helaas is dat ook wel een beetje zo. Op dit moment zijn er namelijk best nog wel wat beperkingen. Om te beginnen moet je een software update uitvoeren op je telefoon en de nieuwste versie van BB10, versie 10.2.1, downloaden en installeren. Dit duurt wel even en zorg ervoor dat je BlackBerry tijdens het updaten aan de lader hangt.

Maar hoe krijg je nu Android apps op je toestel na zo’n update? Helaas is het namelijk (nog) niet mogelijk om Google Play Store te installeren. Google heeft haar eigen apps  - Google Maps, Play Store en bijvoorbeeld Google Analytics - namelijk nog niet vrijgegeven aan BlackBerry. Je zult op zoek moeten naar alternatieve Android app stores. En die zijn zeker te vinden. De meest uitgebreide is zonder meer die van Amazon. Hoe verder?

Ga allereerst naar www.amazon.com en creëer een account. Met dit account moet je vervolgens later weer inloggen als je de app store goed en wel hebt geïnstalleerd. Het is het makkelijkste om daarna de Amazon Appstore download pagina naar je BlackBerry te mailen en vervolgens in de browser te openen op je telefoon: http://www.amazon.com/gp/mas/get-appstore/android/ref=mas_rw_ldg?tag=crackberryb-20&m1k=d_cb. Volg de instructies en installeer de Amazon appstore op je toestel. Het kan zijn dat je nog wel een beveiligingsinstelling moet veranderen. Je moet toestemming geven dat er ook applicaties geïnstalleerd mogen worden die niet uit BlackBerry World komen.

Log daarna in met je net aangemaakte Amazon accountgegevens. Hierna kun je in principe alle apps downloaden die je vindt bij Amazon en direct op je BlackBerry installeren. Eén verdere kleine beperking: de Android apps moeten geschikt zijn voor Android 4.2 of hoger anders werkt het niet. Maar dat zijn gelukkig bijna alle apps op dit moment.

Hoe zijn onze eerste ervaringen? Het browsen door de Amazon Appstore gaat tergend langzaam. De zoekfunctie reageert bijvoorbeeld bijzonder secundair. Maar goed, heb je een app gevonden dan is het downloaden kinderlijk eenvoudig. Werken alle apps nu? Nee niet allemaal, omdat hier weer Google om de hoek komt kijken. Alle apps die gebruik maken van hun applicaties en services werken niet. Dan krijg je de volgende foutmelding.

Hierbij moet je denken aan onder andere Google Maps en Analytics. Het installeren zelf lijkt overigens veel trager te gaan dan vanuit BlackBerry World. Ook apps hebben eenzelfde probleem en werken wat minder snel. De komende tijd gaan wij dit verder onderzoeken.

Maar ondanks alles kun je nu Android apps direct op je BB10 gebruiken. Er zitten nog wel wat haken en ogen aan, maar het is onze verwachting dat die op korte termijn verholpen zijn. Het wachten is wel tot het moment dat je Google Play Store kunt gebruiken. Tot die tijd moet je het doen met Amazon of een alternatief als Aptoide. Het is een begin.

Succes en laat eens weten wat je eigen bevindingen zijn.

Door: de redactie

Er zijn 1 reacties op dit bericht:
Allemaal Succes met installeren via side load.Vooral als je het volgens niet beveiligde methode moet doen.
Als het zo moet laat het dan maar,allerlei verwarde lui zitten te azen op je gegevens,nogmaals succes
Joop  |  10:32  |  29-12-2015
Reageren op dit artikel