Nog steeds misstanden in fabrieken van Apple

De Engelse omroep BBC heeft gisteren een documentaire getoond waarin slechte werkomstandigheden bij het Chinese bedrijf Pegatron aan het licht zijn gekomen. Via een undercoveroperatie gingen journalisten van de Britse omroep aan het werk bij deze subcontractor van Apple. Pegatron assembleert onder andere iPhones en iPads voor Apple.

Volgens de BBC blijkt dat Apple nog steeds werknemers uitbuit. Zo zijn lange werkweken van meer dan zestig uur eerder regel dan uitzondering en vallen arbeiders geregeld in slaap tijdens het werk. Ook lapte Pegatron afspraken over woonvesting – er werden overvolle slaapzalen getoond -, leeftijd en werkoverleg aan zijn laars. Bovendien werd er gesjoemeld met ID-kaarten, waardoor er voor Apple een veiligheidsrisico is.

Wij zijn benieuwd wat Apple’s reactie op dit nieuws is. Eerder werden al misstanden aangetoond bij onder andere Foxconn, dat wereldwijd Apple’s grootste partner is. Apple beloofde toen  beterschap. Lijkt dat het bedrijf het toch nog niet helemaal onder controle heeft.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel