Netfllix verhoogt prijs in Nederland

Na Ierland gaat Netflix ook in Nederland de prijs van hun videostreamings-dienst verhogen van € 7,99 naar € 8,99 per maand. Uit een mail gestuurd aan hun Nederlandse klanten meldt Netflix dat zij hier toe gedwongen worden om nieuwe films en series te kunnen blijven toevoegen. Ben je al Netflix-klant dan gaat de komende twee jaar de prijs niet omhoog.

Op de site van Netflix is de prijs overigens nog niet aangepast.

Netflix doet het in ons land verrassend goed. Volgens onderzoek van Telecompaper in Nederland had Netflix in april ruim 500.000 betalende klanten.

Maar doet Netflix het overal goed? Hun omzet in het eerste kwartaal van 2014 was ongeveer € 767 miljoen. Rond de 75% van de omzet komt uit Noord-Amerika. De nettowinst van Netflix was in dezelfde periode € 119,4 miljoen maar buiten Amerika werd nog een verlies van ruim € 25 miljoen geleden.  Van de 48,35 miljoen abonnementen is 28% buiten Amerika. Uit Nederland komt 1% van de gebruikers. En dat is relatief heel veel. Netflix is nog maar net begonnen en verhoudingsgewijs wonen er natuurlijk niet zoveel mensen in ons land.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel