Lumia 520 best verkochte Windows Phone terwijl Nokia markt domineert

De best verkochte Windows Phone in de wereld is zonder enige twijfel de Nokia Lumia 520. Volgens Adduplex is bijna één derde van alle actieve Windows toestellen een Lumia 520. Overigens bestaat de hele top 10 van beste verkochte Windows-telefoons louter uit Nokia smartphones.

Adduplex verzamelt data op basis van App-gebruik op Windows Phone toestellen. 81,3% van de telefoons draait op Windows Phone 8 of hoger. Opvallend is dat al 24,4% van de Windows smartphones de nieuwste versie 8.1 heeft. Het lijkt dat Windows-gebruikers de nieuwe Windows versie al snel geaccepteerd hebben.

Nokia is met een aandeel van 95% eigenlijk de enige fabrikant, die op dit moment het Windows besturingssysteem serieus neemt. HTC, Samsung en Huawei spelen een bijzonder kleine bijrol. Huawei heeft overigens al aangegeven te stoppen met de verkoop van nieuwe Windows telefoons. Wel stappen Chinese en Indiase fabrikanten over op Windows Phone. Microsoft rekent voor toestellen onder de US$ 250 (€ 200) geen licentie-fee meer.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel