LG verkoopt met 16,8 miljoen stuks record aantal smartphones en maakt winst

LG heeft een bijzonder goed derde kwartaal gehad en heeft 16,8 miljoen smartphones verkocht. Een record voor de Koreanen. De omzet steeg met 7,4% in vergelijking tot vorig jaar naar € 11.45 miljard en de operationele winst is uitgekomen op € 354,16 miljoen.

Het ging vooral goed met hun mobiele telefoondivisie. En het was juist die afdeling die nog geen 12 maanden geleden op het punt stond om gesloten te worden vanwege aanhoudende verliezen. De omzet was 39% hoger dan vorig jaar en kwam uit op € 4,14 miljard. Vorig jaar leed LG nog een operationeel verlies van € 51,6 miljoen op hun telefoonverkopen, maar dit jaar wisten zij dit om te buigen naar € 128,52 miljoen aan operationele winst. Met € 195 heeft LG ook een verrassend hoge gemiddelde verkoopprijs per telefoon.

LG heeft nu twee kwartalen achtereen winst gemaakt met hun smartphones en de vooruitzichten blijven goed. LG doet het goed in China maar ook bijvoorbeeld in Amerika, waar het na Apple en Samsung de derde grootste fabrikant is. LG strijdt met Huawei en Xiaomi om de wereldwijde derde plek. Voor het eerst is Xiaomi – met 19 miljoen telefoons – nu wel een stukje groter.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel