Lenovo boekt meer omzet en meer winst in hun eerste kwartaal

Lenovo, werelds grootste PC-fabrikant, heeft een bijzonder goed eerste kwartaal achter de rug. Hun omzet steeg met 18% naar US$ 8,8 miljoen (€ 6,6 miljard). De nettowinst ging zelfs met 23% omhoog en kwam uit op US$ 174 miljoen (€ 130 miljoen). Lenovo is nu de derde grootste fabrikant van smart-connected (combinatie van smartphones, PCS en tablets) apparaten.

Bijna 14% van Lenovo’s omzet kwam uit hun MIDH(Mobile Internet Digital Home)-divisie en was US$ 1,2 miljard (€ 898 miljoen). Op hun thuismarkt, China, wist het bedrijf een groei van 121% te realiseren. Lenovo maakt ook bekend dat het binnenkort met een Intel Atom processor smartphone op de markt komt. Het eerste nog in Azië maar daarna ook in andere markten.

In Nederland verkoopt Lenovo nog nauwelijks smartphones. Hun tablets doen het beter. De komende weken moeten wij echt wel rekening gaan houden met dit merk. Dan is de integratie en overname van Motorola afgerond en kan de grote sprong voorwaarts gemaakt worden. Na Samsung en Apple is Lenovo dan de derde grote smartphone-fabrikant en gaat zonder twijfel ook de Nederlandse markt veroveren.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel